Što su kolačići i koja je svrha ovih pravila

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smeštene na vaš uređaj od strane web-stranica koje posetite. One se učestalo koriste kako bi web-stranice funkcionisale ili učinkovitije funkcionisale, kao i da bi se pružile Internet usluge i funkcionalnosti za korisnike. Svrha ovih pravila jeste da vam pruži potrebne informacije što se tiče našeg korišćenja kolačića i skladištenja takvih kolačića na vaš uređaj kada pristupite našoj stranici, a kako bismo mogli da vam omogućimo da odaberete da li želite da omogućite da se kolačići skladište na vaš uređaj.

Vrste kolačića su:

Privremeni kolačići

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računara po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih web-stranice skupljaju privremene podatke.

Trajni kolačići

Trajni ili skladišteni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja programa internet pretraživača. Pomoću njih web-stranice skupljaju podatke. Stalni kolačići ostaće na računaru danima, mesecima, čak i godinama.

Kolačići od prve strane

Kolačići od prve strane dolaze sa web-stranice koje gledate, a mogu biti privremeni ili trajni. Pomoću tih kolačića web-stranice mogu skladištiti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom web-stranici.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s drugih web-stranica.

FARMASI 2021 - sva prava pridržana
DESIGNER